Alla inlägg den 20 februari 2011

Av carpe - 20 februari 2011 23:09

Igår gifte sig ju Karina och Fabian... Helt fantastiskt och helt totalt annorlunda mot en svenskt bröllop;) Till detta bröllopet kom bruden ridandes till kyrkan, brudparet satt på stolar under mesta delen av vigseln och när vi alla gick ut från kyrkan stod där Fabians vänner brandmännen och bildade en allé av en vattenfylld brandslang, med alla Karinas hemmaklubb-ryttarvänner bakom sig på sina hästar.

  Dagen började dessutom redan klockan 10 på morgonen, vi som var inbjudna till hela festen träffades i Wangen där vi blev upphämtade av vår specialbuss, körd av Charly. Han tog oss alla till Hittnau kyrka, där även apéron ägde rum. Vid kyrkan mötte vi upp de som var inbjudna endast för vigsel och apéro.

  Efter att apéron var avklarad tog vi VIP's oss tillbaka till bussen och åkte till grannstaden Uster, där vi skulle besöka Karina och Fabians gamla skola (som låg inne i ett slott från 1200-talet). Här väntade gamla lärare och klasskamrater på att få berätta pinsamma anekdoter och kaffe och kaka serverades till live country-musik. Brudparet hann innan detta även ta sig en häst-och vagnstur från centrum ut till slottet, mysigt!

  Ungefär vid halv sex-tiden tog vi bussen tillbaka till Wangen, vår utgångspunkt, där nu middagen skulle hållas. Varvat med roliga upptåg, skratt och skoj, serverades en fantastisk fyra rätters-middag bestående av laxsallad, blomkålssoppa, entrecote med färskpotatis och choklad/bananmousse med vaniljglass. Först runt midnatt kastades buketten (jag och Kim, Karinas yngre syster, kastade oss båda men jag förlorade duellen - som tur var, haha!) och tårtan skars upp.


Karinas familj består av idel underbara människor. Hon har tio syskon (i åldersordning, Mike (30), Nikki, Jenny, Karina, Sandy, Kim, Yanik, Ricky, Jason, Jovan och Ruben (4-5)). Hennes föräldrar måste vara bland de vänligaste på denna jord och alltid lika glada. Resterande släkt är lika öppna och trevliga, speciellt min charmanta bordsgranne, mormor Heidi! Alla syskon värnar om varandra och hjälps åt med de mindre barnen i släkten, både Jenny och Nikki har själva tre barn var.

 En mycket familjär tillställning och jag är väldigt glad att jag blev inbjuden till hela festen, från stallet var det bara jag, Andrea, Charly, Eva och Susanne nämligen. En helt underbar kväll! Det mest kritiska var dock när en av de kinesiska ljussakerna landade på taket till restaurangen där vi åt, då blev vi nog alla lite oroliga att vi inte skulle hinna få smaka på tårtan innan den brann upp!;-)

Mike och Sandy erbjöd sig att klättra upp och ta ner den men innan de hann så långt släcktes den av sig självt och ligger nog än idag kvar däruppe:P



  Förlåt att ni får nackspärr av detta men jag är ingen hejare på att ladda upp videoklipp;-) Ni kanske står ut 39 sekunder?


Ovido - Quiz & Flashcards